Aspecifieke nek- en rugklachten

Behandeling van aspecifieke nek- en rugklachten

U hebt pijn aan de nek, in de schouders of in de rug, bijvoorbeeld als gevolg van problemen in de wervelkolom of een slechte houding. Wij zijn gespecaliseerd in het behandelen van dit soort klachten.

Onze fysiotherapeuten werken onder andere volgens de methode McKenzie, ook wel Mechanical Diagnosis and Treatment (MDT) genoemd. Dit is een individueel oefenprogramma op maat, helemaal gericht op uw pijnklachten. Het doel van de therapie is de klachten zo snel mogelijk te doen verminderen én te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. U leert nieuwe houdingen en bewegingen aan waardoor u geen of minder pijn heeft.

Behandeling

De behandeling is gericht op zelfredzaamheid. Het uitganspunt zijn uw dagelijkse activiteiten met de juiste houdingen en bewegingen die daarbij horen. U krijgt eenvoudige oefeningen om thuis te doen, waarmee u zelf de pijn kunt verminderen en uw herstel bespoedigen.

Betrouwbaarheid

De McKenziemethode is momenteel wereldwijd één van de meest onderzochte en best gedocumenteerde behandelmethoden voor klachten die terug te voeren zijn op de wervelkolom. De inzichten worden in vele internationale richtlijnen voor manuele- en oefentherapie gebruikt.

www.mckenzie.nl

Terug naar overzicht