Laatste nieuws!

Na het bijna 35-jarig zelfstandig bestaan van onze praktijk hebben wij ons op 2 januari 2018 aangesloten bij MEA Fysio, een keten van fysiotherapie praktijken. Hierdoor kunnen wij ook in 2018 (en de verdere toekomst) hoogwaardige en persoonlijke zorg blijven leveren. Wat verandert er?  Eigenlijk weinig, behalve dat ons team is uitgebreid met een nieuwe collega, Anouk Stolte. Maria Onstenk is deels elders gaan werken.
Read More

Categorieën: Nieuws

Master Musculoskeletale Revalidatie

Op 25 juni 2015 is Maria Onstenk na 3 jaar studie afgestudeerd als Master Musculoskeletale Revalidatie – Manuele Therapie. Zij gebruikt specifieke technieken om bewegingen in de gewrichten te bevorderen en de gewrichten beter te laten functioneren. De effecten daarvan zijn vaak direct merkbaar: men voelt een toename van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. Verder bestaat het behandelprogramma onder andere ook uit het geven van houdingsinstructies, adviezen en inzicht geven in een gezonde manier van bewegen.    
Read More

Categorieën: Nieuws

Schouderklachten bij de huisarts: vroegtijdige operatie is net zo goed als pil.

Schouderklachten komen vaak voor: 29 op de 1000 personen bezoekt hiermee jaarlijks de huisarts. Promovendus Oscar Dorrestijn onderzocht de aanpak van huisartsen bij schouderklachten. Bijna de helft van deze patiënten bezoekt de huisarts slechts eenmalig en bij het grootste deel daarvan volstaat afwachtend beleid of het voorschrijven van pijnstillers/ontstekingsremmende middelen. 38% van de patiënten met een nieuwe schouderklacht krijgt vroeg of laat een verwijzing; 84% naar de fysiotherapeut en 16% naar een specialist in het ziekenhuis. De meest voorkomende schouderklacht is het subacromiaal impingement syndroom (SIS), oftewel slijmbeurs- en/of peesaandoening rond het schoudergewricht. Dorrestijn vergeleek de effecten van de gebruikelijke
Read More

Categorieën: Nieuws

Behandeling van spierknoopjes effectief bij schouderklachten

Per jaar heeft twintig tot vijftig procent van de Nederlandse bevolking last van pijn in de schouder. De klachten duren vaak lang of komen snel en met enige regelmaat weer terug. Schouderpijn wordt meestal behandeld met pijnstillers, ontstekingsremmers, oefeningen, hormooninjecties of zelfs een operatie. Toch is er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat deze behandelingen ook echt werken. Opvallend is dat veelvoorkomende pijnlijke verhardingen van schouderspieren niet of nauwelijks als oorzaak van schouderpijn worden gezien. Begeleid door de afdeling IQ healthcare van het UMC St Radboud heeft fysiotherapeut Carel Bron onderzocht, of juist deze pijnlijke spierverhardingen een rol spelen bij schouderpijn.
Read More

Categorieën: Nieuws